Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procjena analitičara

Potraga za MH370 ruši rekorde!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potraga za nestalim zrakoplovom Malaysian Airlinesa koštat će stotine milijune dolara i bit će najskuplja u povijesti zrakoplovstva, a u toj međunarodnoj operaciji sudjeluje 26 zemalja s avionima, brodovima, podmornicama i satelitima.Potraga za MH370 bit će najskuplja u povijesti zrakoplovstva.

Mjesec dana od nestanka aviona i početka potrage procjene koje je prikupio Reuters pokazuju da je dosad potrošeno najmanje 44 milijuna dolara na raspoređivanje vojnih brodova i zrakoplova iz Kine, Australije, SAD-a i Vijetnama u Indijskom oceanu i Južnom kineskom moru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Crna obljetnica Misterij i godinu dana od nestanka: 'Bol obitelji ne može se opisati, još teže podnijeti' Slika nije dostupna Zaključak stručnjaka Let MH370: Putnici i posada najvjerojatnije su se utopili

Ta brojka se temelji na statistici obrambenih snaga o cijeni po satu različite imovine, procjeni vojnih analitičara i troškovima o kojima izvješćuje Pentagon. Međutim, njome nisu obuhvaćeni svi troškovi.

'Blizu smo. Ovo je najbolji trag do sada!': U Indijskom oceanu otkrivena tri signala

Ova brojka koja se odnosi na mjesec dana potrage gotovo je jednaka potragama koje su trajale nekoliko mjeseci tijekom dvije godine za nestalim zrakoplovom Air Francea koji se srušio u Atlantski ocean 2009.

I dok stručnjaci za operacije spašavanja kažu da je potraga za Air Franceovim avionom možda koštala tri ili četiri puta više od službenog iznosa od 32 milijuna eura, očekuje se da će račun za sadašnju potragu iznositi stotine milijuna dolara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene