Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traga se za nestalima

Broj žrtava se povećao: Na nasukanom kruzeru nađeno i 6. tijelo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava u nesreći talijanskog kruzera Costa Concordia popeo se na šest osoba.

Spasioci su na nasukanom kruzeru pronašli i šesto tijelo, javlja AFP. Više od 48 sati nakon nesreće nestalima se smatra još 15 ljudi, a više od 60 ih je ozlijeđeno, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pronađeno još pet tijela Kapetan nasukanog kruzera pušten u kućni pritvor Slika nije dostupna Udvostručio se broj nestalih Što će se otkriti: Pronađena prva crna kutija iz nasukanog kruzera!

AFP također prenosi kako se doznaje da su dvojica smrtno stradalih putnika, čija su tijela u nedjelju pronađena u potopljenom brodu, stariji muškarci - jedan Talijan, a drugi španjolski državljanin. Njihova trupla prebačena su u bolnicu u Grossetu.

>> EKSKLUZIVNO: Snimke s kruzera obitelji iz Čakovca

>> Prošećite luksuznim kruzerom koji se nasukao

Podsjetimo, na kruzeru se nalazilo 4.200 putnika i članova posade kada je u petak navečer udario u stijenu u blizini otoka Giglio. Sudac Grosseto Francesco Verusio rekao je da se nesreća dogodila jer se kapetan 'nespretno približio' otoku Gigliju. Stijena se zabila u lijevi bok broda zbog čega se on nagnuo i u njegov je trup za nekoliko minuta prodrla golema količina vode.

Iz tvrtke Costa Crociere, koja je vlasnik kruzera Coste Concordije, priopćeno je kapetan broda 'pogrešno procijenio situaciju' te da 'nije slijedio proceduru' koju treba primijeniti u izvanrednim situacijama.

Na brodu se nalazilo i 127 hrvatskih državljana, no svi su sretno stigli kući. U Hrvatsku se vratilo 116 Hrvata, a ostali su se uputili prema mjestima svog boravka u drugim europskim državama, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene