Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povukli dozvolu

Potpuni apsurd: Zbog pogreške vlasti jedna će žena možda morati na prisilan pobačaj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske vlasti povukle su dozvolu za drugo dijete jednom bračnom paru zbog čega će žena možda morati na prisilan abortus.

Jedna bi Kineskinja uskoro mogla na prisilan pobačaj zbog neodlučnosti vlade svoje zemlje. Zbog politike jednog djeteta kineski parovi moraju slati posebne molbe kako bi im vlasti odobrile drugo dijete.

Pročitajte i ovo Iskorak u zaštiti životinja - 6 povijesni iskorak Zbog napuštanja životinje možete završiti u zatvoru: "Ljudi bi i vlastitu djecu ostavljali da nema kazne za to" Hod za život u Rijeci - 2 Održan i Hod za slobodu VIDEO/FOTO I na Korzu s jedne strane Hod za život, s druge Hod za slobodu: "Nećemo pokleknuti!"

Tako je postupio i bračni par Luo iz Nanninga na jugozapadu zemlje. Lokalne vlasti su im odobrile drugo dijete te je žena uskoro ostala trudna. Najveći šok u životu uslijedio je kad su im te iste vlasti koje su im odobrile drugo dijete javile kako je ta odluka ipak povučena. Navodno se radilo o pogrešci pri donošenju prvotne odluke, piše Daily Mail.

Šokantan video: Mlade pripravnike tukli, pljuskali, udarali glavom u zid!

Naime, prema donedavnom zakonu parovi su se mogli 'prijaviti' za drugo dijete ukoliko im je prvo dijete bilo žensko. No, nedavne promjene zakona kažu da parovi mogu imati drugo dijete ako je prvo žensko i ako majčini roditelji imaju samo dvije kćeri.

U slučaju ovog para, ženini roditelji imaju više od dvije kćeri te su samim time u sukobu sa zakonom. Ukoliko odluče iznijeti trudnoću do kraja morat će platiti kaznu od 9000 yuana (oko 8200 kuna). Ne budu li mogli platiti kaznu, morat će okončati trudnoću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene