Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potpredsjednik poljske vlade u središtu skandala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljska vlada suočena je s pritiskom da otpusti potpredsjednika vlade nakon što je jedna žena optužila njega i druge članove njegove stranke da nude posao u zamjenu za spolni odnos.

Novine Gazeta Wyborcza objavile su na naslovnici priču u kojoj se Andrzej Lepper, jedan od dva potpredsjednika vlade i čelnik ljevičarske stranke Samoobrona, optužuje da je jednoj ženi ponudio posao u svojoj stranci pod uvjetom da ima spolni odnos s njim.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Ilustracija Nemiri u Poljskoj Policija upala u predsjedničku palaču i uhitila dvojicu bivših šefova

Lepper je odbacio optužbe i pozvao je ured javnog tužitelja na pokretanje istrage.

'Nisam imao spolne odnose s tom ženom. Želim da tužitelji to odmah razjasne', izjavio je Lepper novinarima.

Oporbene stranke pozvale su premijera Jaroslawa Kaczynskog da otpusti Leppera.

Ovo je izvješće udarac njegovoj vladi koja je došla na vlast prije godinu dana obećajući 'moralnu revoluciju' i više standarde u politici nakon niza skandala u vrijeme prijašnje ljevičarske vlade.

Žena, koja je u novinama navedena kao Aneta K. rekla je kako je imala 'intimne odnose' s Lepperom više puta od 2001. godine.

'Pokušala sam odbiti (spolni odnos), ali kad sam rekla 'ne', on (Lepper) je rekao kako stotinu drugih djevojaka čeka da preuzme moj posao', kazala je ona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene