Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedinstven završetak

SENZACIJA NA NEBU Nakon 38 godina Zemljin satelit pripremio iznenađenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svoju puninu Mjesec je posljednji put doživio 1977. godine, a sljedeći se put očekuje tek 2034. godine, objavila je NASA.

Godina neobične lunarne aktivnosti završit će na iznimno jedinstven način, sa punim Mjesecom koji će svoj vrhunac doživjeti upravo večeras, na blagdan Božića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krivac - Mjesec NIJE NEMOGUĆE Dan od 25 sati? Doznajte kada bi se to moglo dogoditi Slika nije dostupna SLAVNA MISIJA APOLLO 11 Da nije bilo ove žene, ljudi vjerojatno nikad ne bi sletjeli na Mjesec

Svoju puninu Mjesec je posljednji put doživio 1977. godine, a sljedeći se put očekuje tek 2034. godine, objavila je NASA.

NASA objavila spektakularnu fotografiju Zemlje

Prosinački puni Mjesec, posljednji u godini, poznat je i pod nazivom 'hladan puni mjesec', a neka indijanska plemena nazivaju ga 'mjesecom dugih noći', piše Telegraph.

U godini na izmaku Zemljin pratitelj - Mjesec priredio nam je mnoštvo spektakularnih lunarnih evenata. U ožujku, Velika Britanija svjedočila je najspektakularnijoj eklipsi od 1999. godine. Prema nekim informacijama životinjski svijet je 'poludio' zbog pomanjanja svjetlosti, a u rujnu se na nebu pojavio i krvavi Mjesec. Fenomen koji se javlja kada Mjesec zađe u Zemljinu sjenu koja Mjesec ofarba u crvene tonove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene