Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vratili ga u SAD

Posada američkog nosača zrakoplova ozračena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posada američkog nosača zrakoplova Ronald Reagan, koji je doplovio do sjeveroistočne obale Japana, bila je izložena zračenju iz nuklearke oštećene u potresu te je nosač udaljen.

'Sedma flota privremeno je svoje brodovlje i zrakoplove udaljila od centrale Fukushima Dai-Ichi 1 pošto je utvrđeno slabo ozračenje zraka i posada u regiji", objavljeno je u priopćenju.

Izvor radijacije je oblak iz nuklearne centrale, kaže se u priopćenju. Razina radijacije tako je niska da nije opasna za zdravlje jer je manja od mjesec dana izloženosti prirodnome zračenju iz tla, sunca i stijena, navodi vojska.

Pročitajte i ovo Šteta nakon potresa u Japanu - 1 Golema šteta VIDEO Nakon potresa, tsunami pogodio Japan: Pogledajte zastrašujuće snimke Krhotine na zemljištu svetišta Onohiyoshi u gradu Kanazawa, prefektura Ishikawa iz minute u minutu FOTO/VIDEO Četiri osobe poginule u razornom potresu u Japanu: U vlakovima zaglavljeno 1400 ljudi, podrhtavanja će trajati mjesecima

>> Nova ekplozija u nuklearki Fukushima, jedan reaktor se tali

Nosač zrakoplova nalazio se 160 kilometara sjevernoistočno od centrale prije nego je bio udaljen.  Dnevni list The New York Times objavio je da su američki helikopteri 96 kilometara sjeverno od oštećenih reaktora bili prekriveni radiaktivnom prašinom i morali su biti očišćeni. Za vojno osoblje nema negativnih učinaka, piše NYT.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene