Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Životna iskustva

Akademik se okomio na mlade: 'Prljavi su, nasilni i pijani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
João Magueijo prodao je 20 tisuća primjeraka svoje knjige u kojoj je naveo da je kavez za perad njegove bake čišći od britanskih domova.

Portugalski akademik napisao je knjigu u kojoj je opisao svoja iskustva tijekom života u Velikoj Britaniji. Posebno se okomio na englesku kulturu koju je opisao kao 'patološki nasilnu'. Iskritizirao je i britansku sklonost opijanju i nečistoću, piše Independent.

Pročitajte i ovo Pogreb žrtve nasilja na Zapadnoj obali Na Zapadnoj obali Izraelski doseljenici u valu nasilja ubili dvojicu mladih Palestinaca Ilustracija I nije joj prvi put Pijana Ivana pobacala dečku odjeću s balkona: Pogledajte kakvu je kaznu dobila

'Kada posjetite engleske domove ili zahode u školama ili studentskom smještaju oni su svi tako odvratni da je čak i kavez za perad moje bake čišći', napisao je João Magueijo čija je knjiga naziva 'Bifes Mal Passado', odnosno nekuhana govedina, u Portugalu do sada prodana u 20 tisuća primjeraka. Prijevod knjige na engleski još nije u planu.

Britanci nastavljaju šokirati: Zaprepastili turiste u ljetovalištu

Osim što su im higijenske navike loše, Britanci se, navodi Magueijo, uvijek 'bore'. 'Nikada nisam upoznao takvu skupinu životinja. Engleska kultura je patološki nasilna', naveo je.

Kada je u pitanju alkohol, objasnio je da se piju količine od kojih bi se i konj napio, ali u Engleskoj su one standardna praksa.

Autor, inače kozmolog i profesor teorijske fizike, ne boji se reakcija na knjigu i vjeruje u britanski smisao za humor.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene