Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serra de Estrela

Portugal: Požar u parku prirode pod nadzorom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Portugalski vatrogasci uspjeli su u subotu obuzdati požar koji je tri dana bjesnio u parku prirode Serra de Estrela u središnjem Portugalu.

Protiv požara koji je izbio u noći na srijedu borilo se 260 vatrogasaca, a prema prvim procjenama zahvatio je površinu od više od 2.500 hektara. U subotu navečer u Portugalu je aktivno još 14 požara, od kojih su dva zahvatila nacionalni park Peneda-Geres na sjeveru zemlje.

Pročitajte i ovo Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra'' Portugalski premijer Antonio Costa Pritvoren šef kabineta Portugalski premijer Costa podnio ostavku zbog istrage o korupciji: "Savjest mi je čista, ali neću se više kandidirati"

>> Portugal: Još pet požara u nacionalnom parku

Prema izvješćima meteorološke službe u Portugalu su na početku kolovoza zabilježene temperature 5 stupnjeva više od prosječnih temperatura u zadnjih trideset godina. Prema prognozama, val vrućine trebao bi se stišati do ponedjeljka. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene