Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice katastrofe

U Srbiji prijavljen nestanak 798 osoba s poplavljenih područja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u Srbiji je stabilno i očekuje se skorašnji povratak dijela evakuiranih u svoje domove.

Bosna i Hercegovina i Srbija još dugo će osjećati posljedice katastrofalnih poplava s kojima se bore posljednjih dana.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Suzana, ne ide to tako Košmar na sjednici UN-a: Vučića ponizili, a kamere su snimile što je radila njegova savjetnica Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

Prema pisanju B92, stanje u poplavljenim područjima u Srbiji u ovim trenucima je stabilno, a očekuje se i povratak dijela evakuiranih u njihove domove. MUP je izvijestio da je od 18. svibnja prijavljen nestanak 798 osoba s poplavama ugroženih područja, a nađeno je njih 215.

VIDEO "Čovjek je vikao - Bježite, bježite, voda je probila nasip na drugoj strani!"

Na popljavljenim područjima pronađeno je 27 žrtava, od kojih je njih 10 ili 11 preminulo prirodnom smrću. U Srbiji je proglašena trodnevna žalost.

Obnova zemlje će se odvijati u četiri faze, a očekuje se da će četvrtinu potrebnog novca dobiti od donatora.

U Obrenovcu, koji se prema pisanju medija pretvorio u grad duhova, voda se povlači i moguć je povratak dijela stanovnika.

Više od 50 posto općine Odžak pod vodom

Što se tiče situacije u BiH, prema pisanju Dnevnog Avaza više od 50 posto općine Odžak je pod vodom, a 5000 ljudi je iseljeno. Vodostaj save u Bijeljini blagom je padu. Situacija je najgora u selima Prud, Vojskova, Zorice te Gornja i Donja Dubica.
I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

Naglašeno je da bez pomoći ogulinskog GSS-a i Specijalnih jedinica MUP-a Hrvatske traganje, spašavanje i evakuacija mještana ne bi protekli bez većih ljudskih žrtava.

U poplavama su uništeni brojni domovi i objekti. Ulice su preplavljenje blatom i muljem. Iako se voda povlači, za sobom ostavlja smeće, strašan smrad i šokantne prizore. Poduzima se sve kako bi se spriječilo izbijanje zaraza.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene