Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ponovno otvoren promet kroz tunel ispod La Manchea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju ujutro uspostavljen je ograničen promet kroz tunel ispod kanala La Manche i tridesetak vlakova Eurostar vozit će na linijama Pariz-London-Pariz i Bruxelles-London-Bruxelles, doznaje se od Eurotunela i Eurostara.

'Sav željeznički promet - putnici, Eurostari, teretni vlakovi - od nedjelje ujutro prometuju južnim tunelom', jedinim mogućim prolazom nakon požara koji je u četvrtak izbio u sjevernom tunelu, objavio je glasnogovornik Eurotunela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Prva putnička kompozicija je pošla u 7.18 sati po lokalnom vremenu iz Folkestonea u Engleskoj, u smjeru Calaisa. Planira se jedan polazak svakog sata, naspram dva do tri polaska sa svake strane u normalnim okolnostima.

Svaka putnička kompozicija može prevesti 120 automobila i 12 autobusa.

Eurostar planira u nedjelju pustiti u promet 30 vlakova: deset u svakom smjeru između Pariza i Londona i pet između Bruxellesa i Londona.

Usto bi kroz tunel u 24 sata trebalo prometovati šest teretnih vlakova.

Požar je u četvrtak iz još neutvrđenih razloga izbio u sjevernom tunelu (smjer Engleska-Francuska), na 12. km francuskog ulaza u tunel, na vagonu koji je prevozio kamion i dva kombija. U požaru je uništeno 700 metara tunela. Šestorica vozača kamiona lakše su ozlijeđena zbog trovanja dimom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene