Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudjelovao s Obamom na radnom ručku

Pomoćnik u Bijeloj kući obolio od gripe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od članova američkog izaslanstva koje je pripremalo posjet ministra energetike Stevena Chua Meksiku pokazao je simptome gripe a članovi njegove obitelji testirani su na svinjsku gripu, objavio je glasnogovornik Bijele kuće.

Glasnogovornik Robert Gibbs rekao je da su tri člana pomoćnikove obitelji testirani, kako bi se vidjelo jesu li zaraženi virusom A H1N1, koji prijeti izazivanjem pandemije. Pomoćnik radi u predsjednikovoj prethodnici, koja je odgovorna za planiranje i pripremu posjeta, pa je tako radila i na posjetu Baracka Obame Ciudad de Mexicu 16. travnja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Podaci HZJZ-a Od gripe umrlo šestero ljudi: Dvije županije prednjače po broju oboljelih Obična prehlada ili nešto više? Evo 5 znakova da se vaša prehlada pretvara u ozbiljniju bolest SEZONA VIRUSA Imate li koronu, gripu ili samo neugodnu prehladu? Ovo će vam pomoći da shvatite od čega bolujete

>> 'Pandemija gripe vrlo vjerojatna, ali ne znači da će biti smrtonosna'

Gibbs je naglasio da oboljeli pomoćnik nije bio u blizini predsjednika Obame, izuzev jednog sudjelovanja na radnom ručku. Također je naglasio da ministar Chu nije imao nikakve simptome, te da liječnici nisu vidjeli potrebu da ga testiraju, kao ni predsjednika Obamu prije toga.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene