Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Dubrovniku

Pomoćnik državne tajnice SAD-a na Croatia Summitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomoćnik američke državne tajnice za europska i euroazijska pitanja Philip Gordon sudjelovat će na 7. Croatia Summitu, koji se u petak i subotu održava u Dubrovniku, objavio je State Department.

‘U Dubrovniku će se Gordon sastati s visokim dužnosnicima hrvatske vlade kako bi ukazao na blisko partnerstvo i prijateljstvo koje njeguju SAD i Hrvatska’, navodi se u priopćenju State Departmenta objavljenom u četvrtak u Washingtonu.

Pomoćnik državne tajnice također će održati govor na Croatia Summitu te se sastati s okupljenim regionalnim čelnicima, dodaje se u priopćenju. Philip Gordon će u sklopu europske turneje od 6. do 12. srpnja posjetiti i Francusku, Srbiju, Kosovo i Cipar.

U pratnji državne tajnice Hillary Clinton u Parizu će u petak sudjelovati na trećem sastanku Prijatelja Sirije, te na sastancima s francuskim dužnosnicima.

Gordon će nakon posjeta Hrvatskoj otputovati u Beograd, gdje će u razgovorima s visokim državnim dužnosnicima ‘izraziti američku potporu za formiranje nove vlade predane radu na europskoj budućnosti Srbije, osobito s obzirom na regionalnu stabilnost i konstruktivan odnos s Kosovom’, ističe Državno tajništvo.

U Prištini će se američki diplomat sastati s visokim državnim dužnosnicima te čestitati Kosovu na planiranom dovršetku nadzirane neovisnosti od rujna ove godine i ohrabriti kosovske čelnike da nastave raditi na europskim integracijama. Također će posjetiti sjever Kosova gdje će ga brifirati zapovjednici snaga NATO-a na Kosovu (KFOR) i dužnosnici europske misije EULEX-a.

Na Cipru će pomoćnik državne tajnice sudjelovati na neformalnom sastanku političkih direktora ministarstava vanjskih poslova članica EU-a u Pafosu, na kojem američko izaslanstvo sudjeluje kako bi razmijenilo mišljenja o aktualnim europskim i globalnim pitanjima s europskim partnerima. U Nikoziji će se također sastati s dužnosnicima Republike Cipar i drugim ciparskim sugovornicima. (Hina)

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene