Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osam žrtava

Svećeniku sedam godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog seksualnog zlostavljanja osmero djece poljski je svećenik osuđen na sedmogodišnju robiju.

Poljski je sud dosudio sedmogodišnju kaznu zatvora katoličkom svećeniku optuženom za seksualno zlostavljanje osmero djece u Poljskoj i Dominikanskoj Republici.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika Uhićen je VIDEO S pištoljem uletio u crkvu tijekom mise, pokušao upucati svećenika: Kamere snimile napad Ilustracija podignuta optužnica Horor u Slavoniji: S prijateljem brutalno silovao kumovu ženu usred bijela dana, tortura je trajala satima

Žrtvama koje je zlostavljao morat će platiti i odštetu u iznosu od 155,000 zlota ili protuvrijednost od 290.000 kuna. Usto mu neće biti dopušteno da radi s djecom mlađom od 15 godina, kazala je sutkinja regionalnog suda u poljskome Wolominu, Alina Bjelinska.

Svećenika, koji se u skladu s poljskim zakonom spominje kao Wojciech G., prošle je godine suspendirao njegov svećenički red u ruralnoj dominikanskoj župi Juncalito, nakon što ga je lokalno stanovništvo optužilo da zlostavlja ministrante.

Veliki skandal: Nadbiskup optužen za zataškavanje pedofilije

Uhićen je pošto se vratio u rodnu Poljsku te mu je suđeno po deset točaka optužnice koje su ga teretile za seksualno zlostavljanje djece i posjedovanje pornografskih fotografija djece. Za takve optužbe dobiva se maksimalna kazna u trajanju od 15 godina.

Papa Franjo pozvao je da se ni u kojem slučaju ne tolerira bilo tko iz crkvenih redova tko zlostavlja djecu. Vatikan je prošle godine uhitio bivšega poljskog nadbiskupa Josefa Wesolowskog, nekadašnjeg vatikanskog veleposlanika u Dominikanskoj Republici nakon što je optužen za seksualni odnos s djecom u vrijeme dok je još obavljao visoku crkvenu dužnost.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene