Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj iz 70-ih

Veliki skandal: Nadbiskup optužen za zataškavanje pedofilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup australskog grada Adelaidea optužen je u utorak za zataškavanje pedofilije, objavila je australska televizija ABC.

Optužbe se odnose na svećenika pedofila s kojim je nadbiskup Philip Wilson radio u Novom Južnom Walesu 70-ih godina.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 4 tko će pomoći djeci? Klinička psihologinja o slučaju pedofilije u zadarskoj školi: "Najjače traume ostavljaju zapravo situacije gdje je djetetu to bila bliska osoba" Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Policija je objavila da se Wilson (64), mora pojaviti na sudu 30. travnja "zbog optužbe da je navodno zataškao ozbiljan slučaj spolnog zlostavljanja djeteta".

Wilson je najavio da će se boriti protiv optužbe, javljaju mjesni mediji.

"Sugerira se da nisam policiji skrenuo pažnju na razgovor koji sam 1976., kao mladi svećenik, imao s danas pokojnim svećenikom koji je zlostavljao dijete", rekao je nadbiskup. "Negiram tu optužbu", naglasio je.

Vukovar: Uhićen pedofil koji je spolno zlostavljao djecu

Optužba protiv Wilsona dio je policijske operacije pokrenute 2010. u sklopu istrage razotkrivanja prikrivanja pedofilije u pojedinim australskim rimokatoličkim dijecezama.

Wilson je nadbiskup Adelaidea od 2001. godine, a od 2006. do 2012. bio je predsjednik Australske biskupske konferencije. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene