Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Odveli su me s praznika', rekla je Maddie prodavačici. No, ona joj nije povjerovala!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica koja jako nalikuje Madeleine McCann viđena je u dućanu u Amsterdamu u društvu sumnjivog para, a prodavačici je rekla: 'Odveli su me s praznika.'

Dijete koje je iste dobi kao i Madeleine, s velikim očima govorilo je engleski i reklo da se zove Maddie.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istražitelj tvrdi da su ga napali 'Madeleine McCann je u SAD-u, oteli je pedofili' Slika nije dostupna Zajedno s 'osumnjičenim' The Sun: Madeleine McCann viđena u Dubaiju

Par, koji je rekao da radi u cirkusu, poveo je djevojčicu u kupovinu par dana nakon što je Maddie nestala iz apartmana u Praii da Luz, u Portugalu.

Prodavačica Anna Stam, dojavila je to amsterdamskoj policiji samo mjesec dana nakon što je pročitala vijest o Maddinom nestanku na internetu, shvaćajući čemu je možda svjedočila. Nizozemska policija o tome je obavijestila portugalske detektive. 

Ali začudo, Maddinim roditeljima nikad nije dojavljeno o potencijalnim krucijalnim informacijama u potrazi za njihovom kćeri.

Privatni detektivi koji rade za obitelj McCann sinoć su krenuli za Amsterdam kako bi provjerili ove informacije. Glasnogovornik obitelji je rekao: 'Ako je to bila Madeleine sramota je da im ta informacija nije dostavljena. Moramo znati što se doista dogodilo.'

Prodavačica Anna rekla je kako je par sa sobom imao dvoje djece. No opazila je još jednu djevojčicu kako stoji pozadi.

'Bila je dobi oko 3 ili 4 godine. Tamna kosa bila joj je vezana u rep. Bila je blijeda u licu te je imala velike uočljive oči,' rekla je prodavačica policiji.

'Djevojčica je došla do mene i pitala me na engleskom: ˝Znate li gdje je moja mama?˝ Odgovorila sam joj da joj je majka malo niže u dućanu no ona je rekla da joj to nije mama. Pitala sam je tko je onda ta žena, a ona je rekla: ˝Ona je stranac, odvela me od moje mame.˝ Zatim sam je pitala kako se zove i rekla mi je da se zove Maggie. Barem mislim da je tako rekla. Kada sam ponovila njeno ime ispravila me: ˝Ne, zovem se Maddie˝. Toga se još uvjek sjećam jer sam pomislila kako je to rijetko ime. Onda sam je pitala gdje je zadnji put vidjela svoju mamu, a ona je rekla: ˝Odveli su me s praznika.˝, ispričala je prodavačica.

Policijski dosjei opisuju i muškarca dobi između 35 i 40 s malim brkovima. Anna je rekla da joj nije izgledao kao dobra osoba te da je govorio na portugalskom. Njegova partnerica bila je istih godina, mršava, uske glave i kose vezane u rep. Govorila je francuskim naglaskom te je rekla kako posjeduju mali cirkus u Francuskoj.

'Sve mi se to činilo čudnim. Čula sam kako žena zove djevojčicu. Nije ju zvala Maddie već dužim imenom. Možda je rekla Madeleine ali se ne sjećam baš dobro,' dodala je prodavačica Anna.
Nakon što je shvatila da je djevojčica mogla biti Maddie provjerila je nadzorne kamere. Ali snimke iz toga tjedna bile su nažalost obrisane.

Iz dosjea nije jasno jeli portugalska policija došla u Amsterdam da ispita Annu. No ove stvari policija nije priopćila roditeljima čak ni kada su maknuti s liste osumjničenih.

'Ovo je zbilja frustrirajuće. Tragično je da se ove informacije pojavljuju tako kasno. Pitam se što je policija radila kada nije dostavila ovaj materijal na vrijeme,' izjavio je glasnogovornik obitelji McCann.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene