Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jamčevina milijun dolara

Policija uhitila PRINCEZU zbog TRGOVINE LJUDIMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američke vlasti privele su saudijsku princezu nakon što je ustanovljeno da je u svom domu držala sluškinju protiv njene volje.

Princeza Meshael Alayban (42) oduzela je 30-godišnjakinji iz Kenije putovnicu te je prisiljavala da za nju obavlja teške kućanske poslove u zamjenu za mizernu novčanu naknadu.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Epsteinovi dokumenti Lista od koje strahuje svijet: "On voli mlađe djevojke, a za njega su organizirali maloljetničke orgije" Gregorian Bivolaru Lice s Interpolove tjeralice Uhićen poznati joga guru (71) i vođa sekte: Na popisu optužbi su silovanja, otmice i trgovina ljudima

>> Japansku 8-godišnju princezu maltretirali u školi

Žena je posvjedočila da je za princezinu obitelj radila i u Saudijskoj Arabiji. Kada se požalila na loše radne uvjete i neisplatu obećane plaće, princeza joj je oduzela dokumente.

Optužena princeza ženu je plaćala 220 dolara mjesečno dok ju je istodobno držala zatvorenom u apartmanskom kompleksu. Kenijka je morala prati posuđe, kuhati, čistiti, prati i peglati bez ijednog dana odmora.

Alayban je ubrzo odlučila otići u Los Angeles. Sluškinju je povela sa sobom, a Saudijska Arabija izdala joj je vizu za ulazak u SAD. Nakon dolaska u Los Angeles, Kenijka je uspjela pobjeći iz princezina stana i ukrcati se na gradski autobus.

Tamo ju je uočila jedna žena koja je shvatila da je sluškinja u nevolji. Pozvala je policiju koja je potom privela princezu. Ustanovljeno je da su u Alaybaninom stanu bile još četiri radnice s Filipina kojima je princeza oduzela dokumente.

Žene nisu bile fizički zlostavljane, a američke vlasti sada im pomažu naći alternativni smještaj. Princeza je završila iza rešetaka i određena joj je jamčevina u iznosu od milijun dolara. Tužitelji su u srijedu protiv nje podigli optužnicu zbog trgovine ljudima. (Hina/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene