Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuiran trgovački centar

Okončana talačka kriza u Njemačkoj: Osumnjičenik umro od ozljeda zadobivenih u policijskoj operaciji

Njemačke specijalne snage
Njemačke specijalne snage Foto: Afp
Policija je objavila da je okončala talačku krizu u subotu u gradu Dresdenu u istočnoj Njemačkoj, nakon što je evakuirala trgovački centar u povijesnom središtu grada i zatvorila poznati božićni sajam Striezelmarkt. Osumnjičenik je umro od ozljeda zadobivenih u policijskoj operaciji.

"Sve čisto! Okončana je situacija s taocima u Dresdenu!", objavila je policija na Twitteru i dodala da se pruža pomoć dvjema osobama koje su se činile neozlijeđene. 

Četrdesetogodišnji muškarac, kojega se sumnjiči da je ubio svoju majku prije nego što je uzeo taoce u gradu Dresdenu na istoku Njemačke, umro je od ozljeda zadobivenih u policijskoj operaciji, priopćile su vlasti.

Prije talačke krize, 40-godišnjak je pucao u urede Radija Dresden i pokušao provaliti kroz vrata. 

Osumnjičenik je pokušao provaliti u urede oko 8:30 u subotu ujutro, ali nije uspio proći kroz vrata, rekao je izvršni direktor Tino Utassy za dpa. Nakon što nije uspio ući u prostorije radija, osumnjičeni je pucao u vrata.

Tamo su bile ekipe jutarnjih emisija Hitradija RTL-a i Radija Dresden. "Srećom, osoblje je bilo prisebno, istrčalo je kroz drugi izlaz i pobjeglo", rekao je Utassy.

Novinski portal TAG24 ranije je prenio izjavu policije da se vjeruje da je 40-godišnji Nijemac ubio svoju 62-godišnju majku u stambenoj zgradi u četvrti Prohlis u Dresdenu, jugoistočno od centra grada.

Objavili su da je policija rekla da je uzimanje talaca u trgovačkom centru Altmarkt-Galerie povezano s ubojstvom, ali je isprva odbila iznijeti pojedinosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deseci ljudi pobjegli Uhićen napadač na trgovinu u Amsterdamu, talac je na sigurnom

Incident se dogodio u trenutku kada se razgovara o sigurnosti u Njemačkoj, nakon što su istražitelji ranije ovog tjedna raskrinkali ekstremno desničarsku zavjeru za rušenje njemačke vlade i postavljanje aristokrata za vođu nove države.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene