Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neredi u Tunisu

Policija suzavcem na prosvjednike, oni uzvratili kamenjem i bocama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniska interventna policija morala je suzavcem rastjerati skupinu prosvjednika koja ih je zasula kamenjem i bocama ispred ureda premijera Mohameda Ganušija u glavnom gradu.

Do incidenata je došlo dok su policajci pokušavali izvući dužnosnike sa sastanka u sjedištu vlade. Više desetaka prosvjednika koji su proveli noć ispred premijerova ureda usprkos policijskom satu nasrnulo je na njih, potaknuvši i druge da učine isto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Policija bacala suzavac Tunis: U sukobu policije i prosvjednika letjelo kamenje Slika nije dostupna Drama u Albaniji 'Pokvarenjaci su osmislili tuniski scenarij za građane Albanije'

Incident je kratko potrajao, ali ispred Ganušijeva ureda, koji čuva vojska, i dalje vlada napetost. Tisuće Tunišana, većinom iz ruralnih krajeva, u nedjelju su 'karavanom slobode' stigle u glavni grad i zahtijevaju da revolucija koju su počeli s vlasti odnese i preostale pripadnike vlasti svrgnutoga predsjednika.

>> Pucnjevima u zrak policija rastjeruje prosvjednike

Mnogi od prosvjednika dolaze iz Sidi Buzida, siromašnoga grada u kojem je prije mjesec dana samoubojstvom mladića počela revolucija jasmina. Kažu da nemaju namjeru odustati sve dok svi pripadnici staroga režima ne odu s vlasti.

Tjedan pošto je premijer Mohamed Ganuši preuzeo prijelaznu koalicijsku vlast nakon rušenja predsjednika Zinedina al-Abidina Ben Alija, sve je veći pritisak javnosti na Ganušija i ostale nekadašnje pripadnike vladajuće stranke da se i oni povuku. Ovaj tjedan mnogi smatraju ključnim za sudbinu Ganušijeve vlade. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene