Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija bacala suzavac

Tunis: U sukobu policije i prosvjednika letjelo kamenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu su se u Tunisu žestoko sukobili prosvjednici i redarstvene snage, izvijestio je France Presse.

Policija je bacala suzavac i pucala u znak upozorenja, a prosvjednici su ih gađali kamenjem. Pripadnici specijalne policije i policajci u civilu, većinom maskirani, pokušali su zapriječiti prolaz prosvjednicima koji su ih gađali kamenjem u blizini francuskog veleposlanstva koje, po riječima jednog dužnosnika, 'nije pretrpjelo nikakvu štetu'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Previše su se žurili Gadafi: Tunis živi u strahu, bili su nestrpljivi Slika nije dostupna 'Hvala ti, ali sada je bilo dosta' Tisuće Tunižana traži ostavku predsjednika Ben Alija

Policija je uhitila veći broj osoba uz uporabu sile i zatražila je pojačanje, javlja francuska agencija. Prosvjednici su pak rušili reklamne panoe i čupali su klupe, pokušavajući zaustaviti napredovanje policijskih vozila.

>> Poljski katolički svećenik brutalno zaklan u Tunisu

U sukobima su sudjelovale i mlade žene koje su također gađale kamenjem policiju, za većinu Tunišana simbol represije kojoj su bili izloženi u vrijeme režima Zina El Abidina Ben Alija, svrgnutog s vlasti 14. siječnja. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene