Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo nasilje u Španjolskoj

Španjolska: Stotine tisuća na ulicama gradova, ponovno nasilje u Madridu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I noćas je u Španjolskoj bilo burno. Uhićeno je sedam osoba, a šest ih je ozlijeđeno.

Prosvjedi su održani u 80-ak gradova, a na njima su se okupile stotine tisuća ljudi. Burno je, pak, bilo u Madridu. Prosvjed je isprva bio miran, no u večernjim satima tenzije su eskalirale i interventna policija je, kako bi smirila prosvjednike i raščistila ulice, koristila gumene metke. Na madridskom trgu Puerta del Sol, središtu prošlogodišnjih prosvjeda, policija je uspjela rastjerati okupljenu gomilu.

Pročitajte i ovo Drama u osnovnoj školi - 3 Fizičko, verbalno i seksualno nasilje Situacija u zagrebačkoj školi eskalirala, oglasila se i ravnateljica, djeca u strahu: "Nema djeteta koje nije njegova meta" Ilustracija teže je ozlijeđen Dječak napadnut u blizini kuće dok je šetao psa: Tuklo ga je nekoliko vršnjaka

>> Španjolska: Policija gumenim mecima na prosvjednike

'Ruke uvis, ovo je pljačka', vikali su prosvjednici dok su marširali ulicama španjolske prijestolnice. Na kraju prosvjeda dio prosvjednika je na policiju bacio nekoliko boca, a napravili su i barikade koje su potom i zapalili. Potom je policija uzvratila gumenim mecima. Uhićeno je 7 osoba, a 6 ih je ozlijeđeno.

Svaki četvrti Španjolac je nezaposlen i prosvjeduju već tjedan dana nakon što je španjolski premijer Mariano Rajoy objavio nove mjere štednje. Iako im je ostalo 3 godine analitičari upozoravaju da će, ako se kriza i nasilje nastave, Rajoyova vlada biti ugrožena.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene