Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bojao se za život

Policajac ubio invalida bez ruke i noge zbog prijetnje olovkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac iz Houstona ubio je invalida bez jedne ruke i jedne noge jer mu je prijetio agresivno mašući metalnim predmetom za koji se kasnije ispostavilo da je kemijska olovka.

Jodi Silva, glasnogovornica policije u Houstonu, rekla je kako je invalid u kolicima stjerao policijskog službenika u kut i prijetio mu kako će ga izbosti. U tom trenutku, policajac navodno nije znao da je metalni predmet kojim mu je prijetio zapravo – kemijska olovka.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Nakon šest mjeseci Zločin koji je potresao Hrvatsku: Policajac optužen za ubojstvo djevojke službenim pištoljem Slika nije dostupna udaljen iz službe Policajac iz Požege prijetio ženi, neovlašteno je snimao i nametljivo se ponašao pa završio u zatvoru

>> Policajac palicom po glavi udario prosvjednicu

Agresivni se čovjek, smješten u jednom prihvatilištu, jako približio policajcu te se oglušio na zapovjed da se smiri. 'Strahujući za svoj i za život svog kolege, policajac je izvadio oružje i zapucao', rekla je glasnogovornica Silva za Associated Press.

Kućepazitelj i vlasnik prihvatilišta John Garcia pozvao je policiju dojavivši kako čovjek u kolicima uznemirava druge stanare. Također, rekao je kako je ubijeni bolovao od duševne bolesti, a u prihvatilištu je živio poslijednjih 18 mjeseci. Ruku i nogu je izgubio u nesreći u kojoj ga je udario vlak. 'Ponekad se ponašao čudno, ali svi smo ignorirali njegovo takvo ponašanje', dodao je.

>> Zamislite ovakve policajce na hrvatskim ulicama!

Matthew Jacob Marin, policajac koji je upucao invalida, odmah je upućen na trodnevni administrativni dopust, što je standardna procedura kada dođe do pucnjave u kojoj sudjeluju policajci. Podaci iz policije u Houstonu potvrdili su kako je Marin već upucao jednog osumnjičenika 2009. godine jer je nasmrt izbo svog susjeda te je odbijao baciti nož.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene