Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokolj u Srbiji

Potreseni brat ubojice: Pitam se samo zašto je to učinio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak se u srpskom mjestu Velika Ivanča kod Mladenovca dogodio pravi pokolj. Muškarac je u krvavom pohodu ubio 14 osoba, među kojima je i beba. Supruga u koju je isto tako pucao, preminula je kasnije u bolnici.

Kako prenosi Blic, muškarac je prvo hicem u glavu ubio sina u vlastitoj kući i pucao u ženu Javorku. Potom je izašao iz kuće i krenuo u smrtonosni pohod, u kojem je nastavio pokolj u 5 susjednih kuća. U kući obitelji Stekić usmrtio je svekrvu i snahu, Danicu i Draganu, a potom u kući obitelji Despotović ubio je Mikaila i Milenu te njihovog unuka Gorana Despotovića, njegovu 19-godišnju suprugu Jovanu i njihovog dvogodišnjeg sina. U idućoj kući, obitelji Mijailović, ubio je bračni par Velju i Olgu te na kraju u kući obitelji Ješić ubio je majku i sina, Ljubinu i Miloša. Sve žrtve ubojica je usmrtio uglavnom dok su spavale, izvijestila je srpska policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija istražuje se nesreća Tragedija na vojnoj vježbi u susjedstvu: Iz kanala izvučeno tijelo stradalog dočasnika, drugi vojnik na intenzivnoj Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Radi se o 60-godišnjem Ljubiši Bogdanoviću, koji je nakon krvavog pohoda odlučio presuditi supruzi i sebi. Supruga je u međuvremenu preminula, a Bogdanović se nalazi u teškom stanju.

>> Na Facebooku prijetio da će ubiti najmanje 200 ljudi!

Policija je blokirala susjedstvo, a susjedi kažu kako se pokolj dogodio jutros u 5 sati po lokalnom vremenu. Ubijeno je šest muškaraca, sedam žena i dvogodišnji dječak.

Direktor policije Srbije, Milorad Veljović, izjavio je da je 12 osoba odmah preminulo, dok je jedna osoba preminula u centru za hitnu pomoć. 'U bolnici je i supruga ubojice. On je u teškom stanju i liječnici mu pokušavaju spasiti život', rekao je Veljović i dodao kako Bogdanović nije imao dosje.

'U pitanju je ukupno pet kuća, svi su rodbina i susjedi. Ne zna se ni motiv, ništa. Ne možemo trenutno ni sa kim ni razgovarati jer je pet kuća skoro zatvoreno', kazao je ravnatelj srbijanske policije. On je istaknuo da policija 'nikad nije imala posla' s Bogdanovićem niti je imao dosje, a da je policijska ophodnja, koja je prva stigla na mjesto zločina, vjerojatno spriječila još veći pokolj.

'Sva ubojstva su počinjena pištoljem CZ 99. Ne zna se motiv. Znamo samo da je sudjelovao na ratištu u Slavoniji 1991. godine', rekao je Veljović u izravnom uključenju s mjesta zločina.

'Miran čovjek'

'On je bio miran čovjek. Ne znamo što je dovelo do ove tragedije. Čuli smo samo da je sina ubio hicem u glavu', ispričali su šokirani susjedi za Blic.

'Ti ljudi što su pobijeni, to su sve rođaci i prijatelji. Ne znam. Meni samo ostaje jedno: Zašto? Zašto to uradio?', kazao je vidno potreseni brat ubojice, Radmilo Bogdanović.

Istraga je u tijeku, a gradske vlasti najavile su da će proglasiti dan žalosti.

Pokolj kod Mladenovca, u kojem je ubijeno 13 osoba, jedno je od najvećih masovnih ubojstava na svijetu u posljednjih 15 godina, izvijestio je B92 nabrajajući najteže zločine.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene