Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granici s Hrvatskom

Pojavile su se dvije teorije o crnoj panteri: Ako napravi ovo, teško će je pronaći

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dok se još uvijek traga za crnom panterom, pojavile su se dvije moguće teorije o tome kako je životinja uopće došla na to područje.

Granicom Srbije i Hrvatske danima luta crna pantera. Ono što sve zanima je - otkud pantera u Apatinu? Jedna od mogućnosti je da se radi o životinji koja je prije godinu dana pobjegla iz Kiškunhalaša, mađarskog grada udaljenog samo 40 kilometara od granice sa Srbijom. S obzirom na prirodu zvijeri, nije isključeno da pograničnim šumama luta i po godinu dana.

Druga opcija, koja je za lovce puno realnija, jest da je pobjegla iz nečije kuće, s obzirom na to da je držanje divljači kao kućnih ljubimaca sve češća pojava.

Kada pantera bude nađena, stručnjaci iz Zoološkog vrta na Paliću trebali bi reagirati. Imaju najsuvremenija sredstva za omamljivanje životinja. Ako uspiju, zvijer će biti prebačena i zbrinuta na Paliću, prenosi Nova.rs.

Pročitajte i ovo Ilustracija ŠALJIVE REAKCIJE I dalje traje drama u susjedstvu zbog crne pantere, izdali upozorenje: "Izbjegavajte šumu". Na društvenim mrežama pljušte reakcije

Teren koji se pretražuje pogoduje boravku toj vrsti jer ima dovoljno raslinja i divljači, a nema prirodnih neprijatelja. Nadležnima otežava zadatak to što je velika mačka vrlo pokretna životinja te tijekom noći može prijeći i do 30 kilometara.

Svi koji su uključeni u potragu nadaju se da će zvijer ostati u ovom području u kojem je primijećena i da neće otići u gornje Podunavlje jer je taj teren mnogo teži za lociranje životinje.

Općina Apatin u subotu je izdala upozorenje građanima da se ne kreću područjem na kojem je pantera uočena jer se radi o nepredvidivoj divljači te da obavijeste policiju ako je vide.

Iz policijske uprave Osječko-baranjske tvrde da nisu dobili nikakve službene informacije.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene