Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uskoro u muzeju

Pogledajte najstariju fotografiju na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Njemačkoj će uskoro javnosti biti izložena prva fotografija u povijesti.

Fotografija naziva 'Pogled s prozora u Le Grasu', autora Josepha Nicéphorea Niépcea, nastala je 1826. godine na njegovom imanju Le Gras u Saint Loup-de-Varennes, u Francuskoj, piše Artinfo.

Pročitajte i ovo Smotra Boškarina, ilustracija - 1 Dugogodišnja tradicija Smotra boškarina u Kanfanaru: " To je simbol Istre, nekada je bio jedino prijevozno sredstvo i zamjenjivao je traktor" Izložba Prijavljeno policiji Nezapamćena krađa u Hrvatskoj, preko noći nestala cijela izložba: "Na plakatima nije bilo ničega prostačkoga"

>> Na jednom mjestu: Fotografija vrijedna 103 milijarde dolara!

Niépce je svoju fotografiju prodao britanskom botaničaru Francisu Baueru, a stotinu godina kasnije povjesničar Helmut Gernsheim proglasio ga je izumiteljem fotografije.

Fotografija  'Pogled s prozora u Le Grasu' bit će dio izložbe 'Rođenje fotografije', koju će posjetitelji moći vidjeti od 9. rujna u njemačkom muzeju Reiss-Engelhorn u Mannheimu. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene