Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povrijeđena mu ljudska prava

Anders Breivik, masovni ubojica, dobio sudski spor protiv Norveške

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anders Breivik, osuđeni masovni ubojica iz Norveške, dobio je sudski spor protiv države Norveške u vezi svojih ljudskih prava.

Norveški su podržao je tvrdnje Andersa Breivika o tome da ga se u zatvoru tretira "nehumano, degradirajuće ili da ga se kažnjava", prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja"

Sutkinja Helen Andenaes Sekulic istaknula je kako ljudska prava "predstavljaju fundamentalnu vrijednost u demokratskim društvima" te da se isto tako primjenjuju na "teroriste i ubojice".

Breivik je u dva napada, na središte Osla i kamp mladih na otoku Utoeya pored Osla 2011. godine, ubio na desetine ljudi, najviše od čega mladih.

Sutkinja Sekulic je isto tako ocijenila da Breivikovo pravo na privatni i obiteljski život nije povrijeđeno pa stoga je njegova žalba djelomično prihvaćena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene