Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Duševni teror'

Poglavar Islamske zajednice zatražio zaštitu muslimana u Livnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mustafa Cerić pismeno je od Valentina Inzka tražio da omogući izgradnju muslimanskog vjerskog objekta kod Livna.

Poglavar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini reis Mustafa Cerić zatražio je od visokog međunarodnog predstavnika Valentina Inzka da omogući izgradnju muslimanskog vjerskog objekta u mjestu Sturbi kod Livna na mjestu gdje su dan ranije vlasti srušile nedovršenu džamiju, objavila je Muslimanska informativna novinska agencija.

Pročitajte i ovo Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a Šef HEP-a Barbariću odbijena žalba, vila na Hvaru mora se rušiti, a priprema se i optužnica Slika nije dostupna Ilegalna gradnja Srušena džamija kod Livna koja je bila uzrok napetostima

Cerić u pismu austrijskom diplomatu tvrdi da je rušenjem muslimanskog vjerskog objekta hrvatska koalicijska vlast u Livnu pokazala da dobro surađuje u demonstraciji sile nad dvadesetak nezaštićenih muslimanskih obitelji u Sturbi.

‘Te muslimane Bošnjake svi u Livnu dobro poznaju, posebno općinska vlast, kojoj oni uredno plaćaju porez da bi im, umjesto dozvole za adaptaciju donirane kuće za njihove vjerske potrebe ta vlast poslala bager s policijom da nad njima vrši duševni teror’, napisao je Cerić.

>> Srušena džamija kod Livna koja je bila uzrok napetostima

Dodao je da muslimani Bošnjaci u Sturbi iznova preživljavaju traume policijske bahatosti i da im se ‘vraćaju slike iz vremena kada su ih odvodili u logore’. Reis Cerić je u srijedu posjetio muslimanske obitelji u Sturbi gdje je obavio i vjerski obred.

Radnici livanjskog komunalnog poduzeća u srijedu su srušili nedovršenu džamiju čija je ilegalna gradnja, jer nisu posjedovali građevinsku dozvolu, prouzročila napetosti između Hrvata i Bošnjaka. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene