Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Poštujemo teritorij'

ENCLAVA JE SLOVENSKA! 'Kraljevina Enclava 'seli' na granicu sa Srbijom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspadom Jugoslavije stvoreno je nekoliko novih država, a za velik broj područja i dalje se vode borbe oko vlasništva.

Samoproglašenoj mikrodržavi Enclavi koju je prošlog mjeseca osnovala skupina poljskih turista prijeti nestanak. Javila se Slovenija koja tvrdi kako je teritorij na kojem je država Enclava proglašena zapravo dio njihovog teritorija.

Pročitajte i ovo Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari" Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Nakon Liberlanda, na drugoj hrvatskoj granici proglašena - Kraljevina Enclava

"Slovenski ministar vanjski poslova kazao je kako je ničija zemlja koja se naziva "Kraljevstvo Encleva", a nalazi se na granici Slovenije i Hrvatske spada pod jurisdikciju Republike Slovenije", napisao je kralj samoproglašene kraljevine Kamil Wrona na službenoj Twitter stranici ove samoproglašene kraljevine, piše RT.

"Područje kraj slovenskog mjesta Brezovica koje se nalazi 50 kilometara zapadno od Zagreba zapravo nije 'ničija zemlja' kako su nam rekli lokalni stanovnici", dodaje kralj Wrona.

Raspadom Jugoslavije stvoreno je nekoliko novih država, a za velik broj područja i dalje se vode borbe oko vlasništva.

 

"Poštujemo neovisnost države, njihove granice i zakonodavstvo, te upravo zbog toga zaustavljamo sve aktivnosti oko uspostavljanja nove države na hrvatsko-slovenskoj granici", dodao je Wrona te kazao kako će državu preseliti na dio 'ničije zemlje' na Dunavu na hrvatsko-srpskoj granici tik uz samoproglađenu državu Liberland.

Osnivači kraljevine došli su iz Poljske, a upravo su od lokalnog stanovništva saznali kako se dio područja u blizini mjesta Metlike nalazi područje koje ne pripada nikome. Kraljevina Enclava broji 134 stanovnika, a zahtjev za državljanstvo u kraljevini Enklavi predalo je više od 5 000 ljudi. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene