Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužba protiv liječnika

'Trebao ju je poslati psihijatru, a ne pomoći da zatrudni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki liječnik koji se bavi liječenjem neplodnosti optužen je za nemar zbog slučaja Nadye Suleman, koja je prošle godine rodila osmorke.

Disciplinsku žalbu podnio je kalifornijski medicinski odbor navodeći kako je dr. Michael Kamrava radio 'protivno razumnoj procjeni', pomažući Nadyi Suleman da zatrudni i rodi osmorke, piše Times Online. 34-godišnja Suleman, koja je već imala šestero djece prošle je godine dobila veliku medijsku pažnju nakon što je rodila osmorke u Los Angelesu. Medicinski stručnjaci kritizirali su dr. Kamravu zbog tretmana. Pod vodstvom koje je objavilo Američko društvo za reproduktivnu medicinu, žena u dobi  Nadye Suleman ne bi trebala imati usađena više od dva embrija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U javnost iscurila prošlost majke osmorki Nadya Suleman: Od mene se očekivalo da muškarcima plešem u krilu Slika nije dostupna Prve snimke beba VIDEO: Ponosna majka pokazala osmorke

>> Nadya Suleman i njezino 14 djece u reality showu

Žalbu je podnijela Barabara Johnston, izvršna direktorica medicinskog odbora, koja upitnima smatra metode tretmana dr. Kamrave i kritizira ga jer nije Suleman savjetovao da se obrati instituciji koja se bavi mentalnim bolestima. Kada je začela, Suleman je živjela s majkom u maloj kući i primala je socijalnu pomoć.

U žalbi se navodi kako je dr. Kamrava u Suleman usadio mnogo više embrija nego što to Američko društvo za reproduktivnu medicinu preporuča. Dr. Kamravu odmah su izbacili iz svojih redova, ali nije mu oduzeta licenca za rad. Upravo bi ova žalba mogla rezultirati i ukidanjem te dozvole.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene