Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukupno 977 točaka

Podignuta optužnica protiv monstruma iz Clevelanda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv bivšeg vozača školskog autobusa iz Clevelanda Ariela Castra (52) podignuta je optužnica s ukupno 977 točaka zbog otmice i desetogodišnjeg zatočenja triju mladih žena, oslobođenih prije dva mjeseca, izvijestio je javni tužitelj.

Kaznena djela iz optužnice datiraju još iz kolovoza 2002., kada je Castro optužen za otmicu jedne od triju žena, pa sve do svibnja ove godine kada je jedna od zatočenica uspjela pobjeći iz zatočeništva.

Američke vlasti su, među ostalim, optužile Ariela Castra za otmicu i silovanje triju žena, Amande Berry (27), Gine DeJesus (23) i Michelle Knight (32) te za otmicu djevojčice koju je Amanda rodila u zatočeništvu. DNK analiza pokazala je da je otac djevojčice Castro. Tri su djevojke otete između 2002. i 2004. Po njihovim riječima, iz kuće nisu izašle posljednjih deset godina i nisu se sve nalazile u istoj prostoriji, no znale su jedna za drugu.

>>
VIDEO PRVI INTERVJU žena koje su tražili 10 godina!

Policija je izvijestila da su u kući pronađeni konopci i lanci kojima su žrtve bile vezane, te da nisu pronađeni ljudski ostaci. Istražitelji su iz Castrove kuće uzeli više od 200 raznih dokaza. Danas 32-godišnja Michelle Knight policiji je rekla da je bila trudna najmanje pet puta te da ju je Castro izgladnjivao i premlaćivao dok ne bi pobacila.

Zločinac je početkom srpnja od suda zatražio da mu se dopusti da ga u zatvoru posjećuje šestogodišnja kći, no sudac je zahtjev odlučno odbio, objasnivši kako je potpuno neprikladan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Priča potresla svijet 'Svaka tetovaža ruže je za svako dijete koje sam pobacila u zatočeništvu' Slika nije dostupna Godinama mučio djevojke Monstrum pronađen mrtav u zatvoru

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene