Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blokada mreže

'Počeo napad na Sjevernu Koreju: Hakeri im srušili internet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U žestokom napadu hakera srušene su sve internetske stranice na sjevernokorejskoj domeni .kp. Hakerska akcija stiže u trenutku velikih napetosti na korejskom poluotoku.

Usred velikih napetosti na korejskom poluotoku iz Sjeverne je Koreje stigla vijest o potpunoj blokadi interneta. Istini za volju, osim ljudi u samom vrhu režima, rijetko tko u toj vjerojatno najizoliranijoj državi svijeta ima priliku surfati, ali sijaset stranica koje se nalaze na domeni .kp dosad su ionako prvenstveno služile kao propagandni aparat prema 'vanjskom svijetu', ponajprije Južnoj Koreji, a onda i ostatku planeta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vide ih kao opasnost za režim VIDEO Maloljetnici osuđeni zbog gledanja serija: "Ako te uhvate da to gledaš, upucat će te" Ilustracija Sjever i jug Radio koji je emitirao misteriozne kodirane brojeve naglo 'ušutio', zloglasni vođa poručio vojsci: "Budite spremni"

>> VIDEO Kim najavio 'nemilosrdnu odmazdu', napetost ne jenjava

Ruska novinska agencija Itar-Tass javlja da je u tijeku veliki inozemni hakerski napad, ali ne precizira odakle je krenuo, tko ga je organizirao ni što vlasti u Pjongjangu rade ne bi li ga osujetile.

Dopisnik Glasa Amerike iz Seula Steve Herman na svom profilu na Twitteru kaže da je cijela domena .kp srušena te da blokada traje već dva dana. Jutros se dio stranica vratio na mrežu, no ubrzo su opet pale.

Stranice službene novinske agencije KCNA, čiji su serveri locirani u Japanu te se nalaze na japanskoj domeni, funkcioniraju normalno, no vijesti su posljednji put osvježene jučer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene