Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije teme

Počeli razgovori Tsiprasa i šefa Euroskupine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ključni razgovori o grčkom dugu između nove grčke vlade premijera Alexisa Tsiprasa i šefa Euroskupine, foruma ministara financija eurozone, Jeroena Dijsselbloema počeli su u petak rano poslijepodne.

Na spomenutom susretu razgovarat će se o dvije teme: želji grčke vlade da međunarodni kreditori (Eropska komisija, MMF i Europska središnja banka) smanje iznos duga zemlje koji je dosegnuo 175 posto BDP-a i novim pregovorima o planu strogih mjera proračunske štednje kojeg su Grčkoj nametnuli ti isti kreditori, u zamjenu za financijsku pomoć.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rekonstruirao vladu TSIPRAS SE RIJEŠIO 'POBUNJENIH' Smijenio ministre koji su protiv reformi Slika nije dostupna Ekonomski analitičar za Dnevnik Nove TV 'Euro će se samo kratko stabilizirati, a onda će padati'

'Promjene u Grčkoj ne smiju ići na štetu ostalih Europljana'

Djissebloema je na ulazu palače Maximou, uredu grčkog premijera, dočekao nasmiješeni Tsipras, a šef ministara financija eurozone također će se sastati s ministrom financija Janisom Varufakisom, zamjenikom premijera za praćenje pregovora Janisom Dragasakisom, ministrom financija Jorgosom Stathakisom i pomoćnikom ministra za međunarodne poslove Euklidom Cakalotosom.

Atena je u četvrtak izrazila želju da s europskim partnerima postigne "trajni globalni sporazum za onovom socijalnog gospodarstva u okviru napredne Europe". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene