Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žestoke borbe

Pobunjenička ofenziva na Alep nastavlja se dan nakon ruskog prekida vatre

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pobunjenici su u četvrtak silovito nastavili ofenzivu na Alep kako bi razbili opsadu sirijskog režima u četvrtima koje kontroliraju, dan nakon još jednog desetosatnog "humanitarnog" prekida vatre koji je proglasila Moskva.

Najmanje je 12 civila poginulo a 200 je ranjeno u četvrtak u pobunjeničkoj vatri i u raketiranju zapadnih četvrti Alepa koje drži vlada. Žestoke borbe vodile su se u predgrađu, a prekidale su ih eksplozije autobomba i zračni udari sirijskog režima i njegova ruskog saveznika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zoran Marinović iz Alepa "Pitamo se odakle milijuni ljudi dolaze na Stari kontinent, a odgovore možemo potražiti među ovim ruševinama" Slika nije dostupna Koridor dug 21 km POČELA EVAKUACIJA "Očekuje se da će se iz Alepa evakuirati oko 50.000 ljudi"

Usto, koalicija kurdskih i arapskih pobunjenika, Sirijske demokratske snage (FDS), najavila je da će "povesti" ofenzivu kako bi skupinu Islamsku državu (IS) potisnula iz njezina uporišta Rake, rekavši ipak da Turska neće u njoj sudjelovati.

Nakon višednevnog primirja, borbe su se nastavile na zapadu Alepa.

U četvrtak su se najžešće borbe vodile u zapadnim prigradskim četvrtima, nedaleko od velike vojne akademije, blizu provladine četvrti Halab al-Jadida.

"Počeli smo drugu fazu naše borbe za razbijanje opsade", rekao je oduševljeno pobunjenički borac Abu Hamza, odgovarajući na pitanje AFP-a.

Službena agencija Sana javlja da je 12 civila poginulo u četvrtak u pobunjeničkoj paljbi na zapadne četvrti. Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) izvijestio je pak o 15 mrtvih, među kojima je četvero djece.

Zauzimanje Alepa je presudno za sukobljene strane kako bi učvrstile vlast na sjeveru Sirije kojom od 2011. hara građanski rat u kojemu je izginulo 300.000 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene