Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Clinton:

'Svim djevojčicama koje imaju velike snove: da, možete postati ono što želite, čak i predsjednica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hillary Clinton je u utorak učvstila svoju pobjedu u utrci za demokratsku nominaciju na američkim predsjedničkim izborima pobijedivši Bernieja Sandersa u saveznoj državi New Jerseyju, javljaju američke televizije.

Kandidatkinja je još u ponedjeljak osvojila potrebnu većinu delegata koja joj je zajamčila nominaciju (2383) i tako postala prva žena u povijesti koja će nositi boje velike američke stranke u utrci za Bijelu kuću.

Pročitajte i ovo Donald Trump oštro reagirala Bijela kuća Trump sablaznio novom izjavom: "Niste platili? Još bih potaknuo Rusiju da vas napadne" Neredi u Senegalu Građani bijesni VIDEO Stabilna afrička demokracija u krizi zbog odgode izbora: U neredima poginuo student

No u ovaj zadnji "superutorak" ona želi odnijeti znakovite pobjede, napose u velikoj Kaliforniji, ne bi li obeshrabrila svog protukandidata da nastavi tu zamornu bitku do kraja srpnja kada se održava demokratska konvencija.

U želji da ne demotivira svoje birače, Clinton je odgodila svaku proslavu do govora predviđenog u utorak kasno navečer u New Yorku i još nije bila proglasila pobjedu u utakmici koju više od godinu dana vodi protiv senatora Vermonta Bernieja Sandersa.

No ipak je nakon rezultata u New Jerseyju otkrila pobjedu u poruci na Twitteru: "Svim djevojčicama koje imaju velike snove: da, možete postati ono što želite, čak i predsjednica. Ovo je vaša večer", napisala je, uz fotografiju na kojoj se nasmiješena igra s djevojčicom.

Uz New Jersey i Kaliforniju, još četiri države u utorak organiziraju predizbore: Južna i Sjeverna Dakota, Novi Meksiko i Montana. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene