Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravi dokaz

NA AUKCIJI Pismo koje otkriva najveću Darwinovu tajnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Charles Darwin, tvorac teorije o evoluciji bio je diskretan oko svojih svjetonazora, kako bi svoju obitelj poštedio sramote. Dvije godine prije smrti napisao je pismo jednom obožavatelju, u kojem priznaje da ne vjeruje u Bibliju. To pismo je na aukciji i očekuje se da će se prodati za oko 90.000 dolara.

Pismo u kojem čuveni Charles Darwin priznaje da je ateist, nalazi se na aukciji u New Yorku i očekuje se da će postići prodajnu cijenu od 90.000 dolara. Pismo je napisao 21 godinu nakon objave svoje teorije o evoluciji, i vjeruje se da je ono jedini konkretan dokaz u kojem je Darwin iznio svoje poglede na religiju ili Boga, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Željka Markić, U ime obitelji Traže jednu stvar U ime obitelji poslalo pismo Plenkoviću, traže samo jednu stvar: "Nanosi štetu demokratskoj kulturi" Antony Blinken Energetska sigurnost Američki državni tajnik pisao Grliću Radmanu: ''Čović blokira izgradnju plinovoda RH-BiH''

Darwinu je pisao odvjetnik Francis McDermott, koji mu je rekao da će pročitati njegove knjige ako mu odgovori na pitanje vjeruje li u Novi zavjet, s odgovorom "Da" ili "Ne".

PRONAŠLI SU NAJSTARIJU PORUKU U BOCI Evo što je u njoj pisalo

Slavni Darwin mu je odgovorio slijedeće:

"Dragi gospodine,

Sa žaljenjem Vas moram informirati da ne vjerujem u Bibliju kao božansko otkrivenje te time niti u Isusa Krista kao sina Božjeg.

S poštovanjem

Ch. Darwin"

135 godina nakon što je napisao to pismo, ono je zainteresiralo mnoge kolekcionare na aukciji u New Yorku, vezanoj za povijest znanosti i tehnologije.

Stručnjakinja za knjige Cassandra Hatton smatra da je to pismo najvrijednija stvar za kolekcionara koji prikuplja Darwinovu ostavštinu.

Pismo se prodaje uz druga dva njegova pisma i potpisanu fotografiju.

Charles Darwin umro je 1882. godine, a do danas je šuška o tome da se preobratio na kršćanstvo na smrtnoj postelji, no njegovi potomci su to opetovano opovrgavali.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene