448654
448654
448654
448654
448654

IZAZVAO PANIKU Pijan skoro potopio brodicu s turistima

  • , 01.09.2016., 11:31
  • Autor:
  • komentara

Pijanom "kapetanu" turističke brodice kojom se skupina gostiju iz Italije i Rusije vozila Bledskim jezerom prijeti kazna od 1.200 eura budući da je testiranje na obali pokazalo kako ima 1,43 promila alkohola u krvi, objavili su slovenski mediji.

 
 
 
 
Bled (Foto: Guliver/Thinkstock)
Bled (Foto: Guliver/Thinkstock)

Starijem muškarcu koji je nekoć imao dozvolu za prijevoz turista s obale na bledski otočić, ali ju je prenio na sina, zabranjen je ubuduće svaki pristup mjestu na kojemu su usidrene "pletne", tradicijski drveni čamci koji mogu primiti dvadesetak osoba.

"To je žalostan događaj i prvi takav slučaj", kazao je za "Delo" od četvrtka gradonačelnik Bleda Janez Fajfer. On se turistima ispričao za neugodnosti, a od slučaja se distancirala i udruga "pletnara" s koncesijom za vožnju po jezeru.

Alkoholiziranom muškarcu zabranjeno je da do daljnjega vozi po jezeru i približava vezu za čamce, a o njegovom incidentu još se vodi postupak, objavila je policija.

Iako je tvrđeno da je na brodu u vrijeme događaja koji je među turistima izazvao paniku bilo dovoljno pojaseva za spašavanje, policija i općina ponovo su upozorili sve pletnare da se drže propisa, posebno glede alkohola jer u vrijeme dok rade s turistima ne smiju piti.

Turiste koji su bili prestrašeni i u panici jer se brod počeo jako ljuljati, pa se mogao prevrnuti, spasila je žena koja je svojim čamcem veslala u blizini, te ih smirila i uzela vesla u ruke, te ih tako dovela do obale.

"Učinilo mi se da brodom nitko ne upravlja, a putnici su bili u panici. Kad sam se približla, vidjela sam da je pletnar jako alkoholiziran i leži, a nikako mu nije uspijevalo da ustane", kazala je novinarima. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se