Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stotine pijanih ruskih ribara plutalo na ledu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko 300 ruskih ribara, od kojih je većina bila u uznapredovalom stupnju pijanstva, spašeno je u subotu s plutajućih komada leda kod otoka Sahalina na ruskom dalekom istoku.

Spasilačke ekipe pokušavaju helikopterima i brodovima spasiti desetke ruskih ribara, koji su još uvijek blokirani na Ohotskom moru na komadima leda koji se polako topi, izjavio je za agenciju France Presse neimenovani dužnosnik ministarstva za izvanredne situacije.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Prijelomi zbog skliskih površina - 4 Pripazite! Posljedice leda i skliskih površina: Do poslijepodneva 30-ak ljudi završilo u bolnici

"Spasili smo 356 ribara. Sedamdesetak ih je još tamo. Očekujemo da ćemo operaciju spašavanja završiti za oko sat vremena", rekao je glasnogovornik tog ministarstva.

Svi su ribari prakticirali ribolov kroz rupe u ledu kada se ogroman komad leda odvojio i počeo plutati.

Veliki broj ribara koji su spašeni bili su u "stanju visoke
alkoholiziranosti", prenijela je agencija Interfax, pozivajući se na glasnogovornika ministarstva za izvanredne situacije.

Unatoč upozorenjima vlasti o postojećim opasnostima, ribari koji prakticiraju ribolov kroz rupe u ledu, u morima, jezerima ili
rijekama, ne oklijevaju otići dosta daleko od obale. 

Svake godine se tako spašava stotine ribara.

Ove je godine opasnost tim veća jer su temperature visoke za zimu.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene