Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aukcija u Sotheby'su

Picassova slika prodana za 45 milijuna dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slika Pabla Picassa naslovljena 'Žena koja sjedi pokraj prozora' iz 1932. godine, a na kojoj je prikazana njegova ljubavnica i 'zlatna muza' Maria-Theresa Walter, prodana je u aukcijskoj kući Sotheby's za 28,6 milijuna funti (oko 250 milijuna kuna).

'Oduševljeni smo što je ovaj monumentalan portret, dio serije koji uvodi njegovu 'zlatnu muzu' u javnost, postigao tako dobru cijenu', rekla je Helena Newman iz Sotheby'sa. Kupac slike je ostao anoniman.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najskuplje prodano umjetničko djelo Picassova slika postigla rekordnih 179,4 milijuna dolara Slika nije dostupna Večeras u Christie'su Pogledajte sliku za koju će netko dati MILIJARDU kuna

>> Poseban dio Picassove izložbe u Zagrebu posvećen Dori Maar

'Proteklih godina svjedoci smo izuzetne privlačnosti Picassovih portreta Marie-Therese kolekcionarima. 'La Lecture' je u veljači 2011. prodan za 25 milijuna funti, što je bilo dvostruko od početne procjene, a još jedna slika - 'Nature Morte aux Tulipes' je u studenome 2012. prodana za 26,5 milijuna funti.

Cijene mnogih djela na tržištu umjetnina porasle su unatoč globalnoj ekonomskoj krizi, a kolekcionarima iz Sjedinjenih Država i Europe sve se više pridružuju oni iz Kine, Rusije i sa Bliskog istoka. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene