Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepoznanica za javnost

Peta ćelija: FBI traži trojicu zbog napada na WTC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča oko rušenja tornjeva World Trade Centra u New Yorku 2001. godine, dobila je još jedan novi detalj. FBI provodi lov na trojicu muškaraca iz Katara koji su prošli nekažnjeno, a bili su podrška napadačima, piše Telegraph, pozivajući se na diplomatsku depešu objavljenu putem Wikileaksa.

Tri tjedna prije kobnog napada na WTC trojica muškaraca su se uputili iz Londona u New York, kako bi navodno izvidjeli situaciju. Meshal Alhajri, Fahad Abdulla i Ali Alfehaid deset dana nakon toga odletjeli su za Los Angeles, a njihov let i boravak u hotelu, prema tvrdnjama FBI-ja, platio je osuđivani terorist.

Pročitajte i ovo Julian Assange suđenje Assangeu Uspoređuju ga s Navaljnim, a sad počinje njegova posljednja bitka: "Život mu je ugrožen u zatvoru, a ako ga izruče - umrijet će" Charles McGonigal plaćao mu i putovanja Bivši agent FBI-a ide u zatvor: Plaćao ga albanski obavještajac

>> P. Diddy optužen za rušenje WTC tornjeva u New Yorku!

Osoblje hotela u kojem su boravili, reklo je FBI-jevim istražiteljima kako su kod trojice muškaraca primijetili pilotske uniforme, računalne ispise s popisom imena pilota i letova te pakete adresirane na Siriju, Afganistan, Jeruzalem i Jordan.

Oni su 10. rujna trebali biti na avionu za Washington, ali se nisu ukrcali na njega. Idućeg dana, isti je zrakoplov otet od strane petorice terorista i srušio se na Pentagon, piše Telegraph. FBI je odbio komentirati bilo što u vezi s objavljenom depešom, koju je iz Dohe u Washington poslao zamjenik šefa veleposlanstva Mirembe Nantongo. Nitko od trojice muškaraca u javnosti nije bio prozvan za terorizam.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene