Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Patološki darežljiv

Nakon moždanog udara poduzetnik POKLONIO sve što je stekao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednom 49-godišnjem muškarcu, brazilski su liječnici dijagnosticirali 'patološku darežljivost'.

Neimenovanom muškarcu iz Brazila koji je imao moždani udar, liječnici su dijagnosticirali 'patološku darežljivost' nakon čega su mu simptomi 'nenormalne nesebičnosti' počeli remetiti svakodnevno funkcioniranje, piše NBC News.

Prije nego je doživio moždani udar, muškarac je bio vrlo odgovoran poduzetnik, no nakon udara je počeo trošiti svoj novac na djecu s ulice. Naime, počeo im je kupovati bombone, sokove, voditi ih u restorane s brzom hranom. 'Da supruga ne pazi neprestano na njega, on bi stalno bio u dugovima', navodi se u izvještaju časopisa Neurocase.

>>
Izgubio svijest kao Amerikanac, probudio se kao Šveđanin!

Nažalost, nekad uspješan poduzetnik nije sposoban ponovno se vratiti na posao u svoju tvrtku koja se bavi proizvodnjom domaćeg pomfrita. Posao mu je propao jer je veći dio onoga što je stekao –poklonio.

Darežljivi poduzetnik je shvatio kako njegovo ponašanje utječe na cijelu obitelj, pa zato često kaže: 'Gledao sam smrti u oči, sada želim drugačije živjeti'. Zbog toga što mu je darežljivost utjecala na poslovno rasuđivanje, obiteljske financije i na kraju na sam posao, liječnici su njegovu darežljivost okarakterizirali kao patološku.

Poremećaj je sličan poremećajima kompulzivnog ponašanja (npr. kupnja) ili kockanja, kažu autori.

Pročitajte i ovo Cijene ekskurzija; ilustracija - 1 Cijene samo rastu Sezona krizmi, pričesti, maturalaca i ekskurzija - sve je poskupjelo: Pogledajte na čemu se ne štedi Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! I nezaposleni roditelji imaju pravo na novčanu naknadu, ali bez nje mogu ostati ako se ne drže ovih rokova

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene