Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokret otpora

Partizani upali u Rusiju i žestoko napali: "Uzet ćemo svoju zemlju od režima"

Screenshot
Screenshot Foto: X/Liberty of Russia Legion
Borci legija Sloboda Rusiji, Ruski dobrovoljački korpus i Sibirski bataljun tvrde da su upali u Rusiju. Objavili su i snimke navodnih žestokih borbi. Ruski partizani kažu da se trenutačno bore u Tjotkinu u Kurskoj oblasti.

Najmanje dvije oružane skupine sa sjedištem u Ukrajini koje navodno čine Rusi koji se protive Kremlju tvrde da su u utorak pokrenule upad preko zapadne granice Rusije. Legija Sloboda Rusije i Sibirski bataljun objavili su na svojim Telegram stranicama da su pokrenuli napade na Rusiju iz Ukrajine, piše Reuters.

"Uzet ćemo svoju zemlju od režima centimetar po centimetar", objavila je Legija slobode Rusije u svojoj objavi na Telegramu.

Objavili su i snimke navodnih žestokih borbi. Ruski partizani tvrde kako su preuzeli kontrolu nad pograničnim mjestom Lozova Rudka u Belgorodskoj oblasti, dok se trenutno bore u Tjotkinu u Kurskoj oblasti.

Nastava u školama u ruskom gradu Kursku održavat će se online nakon što su proukrajinske snage pokušale izvršiti upad u regiju, tvrde lokalne vlasti.

Rusija je rekla da je spriječila upade i nanijela značajne gubitke skupinama dok ih je potiskivala. Kijev je rekao da milicije djeluju neovisno o Ukrajini, piše Sky News.

U prošlosti su ruski dužnosnici te skupine smatrali marionetama ukrajinske vojske i američke Središnje obavještajne agencije, za koje Moskva kaže da pokušavaju potaknuti kaos u Rusiji.
Andrij Jusov, glasnogovornik ukrajinske vojne obavještajne službe, rekao je za ukrajinski kanal 24 da grupe izvode operaciju na ruskom teritoriju neovisno o Ukrajini.

Jusov je rekao da je u operaciji sudjelovala i treća grupa, Ruski dobrovoljački korpus.

Pročitajte i ovo Ukrajina postavlja zmajeve zube zmajevi zubi FOTO Ukrajina diže zid smrti od 1000 kilometara: "Ovako ćemo zaustaviti Putinovu vojsku"

Čini se da se post legije odnosio na predstojeće ruske izbore koji će se održati ovog vikenda.

"Ljudi će glasati za koga žele, a ne za koga moraju. Rusi će živjeti slobodno", rekla je skupina.

Legija Sloboda Rusije i Ruski dobrovoljački korpus ranije su preuzeli odgovornost za druge prekogranične napade na Rusiju iz Ukrajine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene