Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zatočeni u parlamentu

''Svi smo znali da će jednom doći ovakav dan''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laburistički parlamentarni zastupnik objavio je kakva je atmosfera vladala u parlamentu nakon napada.

Nakon terorističkog napada na pješake i policajca ispred britanskog parlamenta, zastupnici u parlamentu bili su zatvoreni. Svi su evakuirani u jednu prostoriju i dulje vrijeme bilo ih je ondje oko četiristo, objavio je zastupnik Clive Efford.

Pročitajte i ovo Boris Johnson, britanski premijer uhvaćen na djelu Skandal u britanskom parlamentu: Konzervativni zastupnik navodno gledao pornografiju u odajama za raspravu Slika nije dostupna veliki šok Supruga bivšeg britanskog ministra Patersona pronađena mrtva u njihovu domu

Situaciju su pratili preko televizije. ''Ovdje je sve mirno i tiho. Svi smo znali da će jednom doći ovakav dan. Izboden je jedan policajac koji je čuvao parlament i upravo smo čuli vijest da je preminula jedna ozlijeđena osoba'', napisao je.

''Zaposlenici parlamenta i policija fantastično obavljaju posao. Znaju da je ova zgrada visoko na listi mogućih terorističkih napada zbog kojih su i oni izloženi riziku. Mirno obavljaju svoj posao i pokazuju potpunu predanost tijekom ovog incidenta. Iznimno smo im zahvalni'', dodaje Efford.

U parlamentu su zadržani i novinari koji su pratili sjednicu. Svjedočili su kako je naoružana policija u parlamentu pretraživala prostoriju po prostoriju, što je prilično zahtjevan posao, jer se zgrada sastoji od niza podruma i skrivenih prostorija. Novinarima je tada rečeno da da vjeruju da je još jedan osumnjičeni na slobodi.

Za napad nitko nije preuzeo odgovornost, a nije objavljen ni identitet napadača. Smatra se da je djelovao sam. No napad je proglašen terorističkim činom.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene