Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Parlament nastavlja zasjedati

Venezuelanska oporba poziva na nove prosvjede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Venezuelanska oporba, koja ima većinu u tamošnjem parlamentu, objavila je u ponedjeljak da će nastaviti zasjedati bez obzira na izbor Ustavotvorne skupštine.

"Mi smo tu jer predstavljamo velik broj glasova koje niti jedan parlament nikada u povijesti Venezuele nije imao i to se mora poštivati", rekao je Julio Borges, predsjednik Nacionalne skupštine na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Zahtjev za humanitarnu pomoć" Predsjednik venezuelskog parlamenta u Europi radi razgovora Slika nije dostupna Nastavak sukoba Venezuela: Osmero ljudi ozlijeđeno u napadu na parlament

Venezuelanska oporba smatra nezakonitom Ustavotvornu skupštinu izabranu u nedjelju i poziva na nove prosvjede.

Prema vlastima, više od 8 milijuna birača, ili 4,5 posto izbornog tijela sudjelovalo je na izborima u nedjelju, kada je u nasilju poginulo 10 osoba.

Ustavotvorna skupština s 545 članova, koja će u srijedu održati prvu sjednicu, vladat će zemljom na neodređeno razdoblje i moći će raspustiti sadašnji parlament u kojem većinu ima oporba.

Ta će skupština sastaviti novi Ustav koji će zamijeniti onaj koji je 1999. godine usvojio tadašnji predsjednik Hugo Chavez. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene