Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iza kamera

Spektakularna parada u Moskvi - Sedam detalja koji su vam sigurno promakli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je u subotu uz veliku pompu, velikom vojnom paradom na Crvenom trgu u Moskvi proslavila 70. obljetnicu pobjede nad nacističkom Njemačkom.

Rusi su na paradi pokazali i najnovije oružje, među kojima i borbeni tenk Armata T-14. Novi tenk Armata T-14 predstavljen kao najmoćniji na svijetu, međukontinentalne balističke rakete od 50 tona i 16 000 vojnika marširalo je ispred dvadesetak šefova država pozvanih na službenu tribinu kako bi pokazali moć Rusije koja se vraća u središte pozornosti četvrt stoljeća nakon pada SSSR-a.

Pročitajte i ovo 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet? Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Najavljivana na sva zvona, ruska vojna parada sada je već prošla, a nekoliko detalja koji su zagolicali maštu korisnika društvenih mreža promaknuli su i oku onih sokolskog vida. Uočio ih je Kurir.

1. 'Glancanje' vozila prije samog početka subotnje parade.

2. Zanimljiva frizura zbog koje se korisnici duštvenih mreža i dalje svađaju. Je li ovo kosa ili pak ruska šubara? Ili pak jednostavno frizura koja se ne da gravitaciji.

3. Susjedi u zavadi, armenska i azerbajdžanska vojska marširale su toliko blizu da su neki trebali trljati oči ne bi li se uvjerili da je ono čemu svjedoče prava istina.

4. Prije izlaska na Crveni trg ruski ministar obrane Sergey Shoygu se prekrižio. Prema navodima korisnika Twittera "ovakvo nešto se još nikada nije dogodilo"

5. Prilikom vojne parade, zbog velikog broja gostiju, vojnika i predstavljenog oružja, veliki broj vojnog postrojenja koje je sudjelovalo u paradi nikada nije stiglo do Crvenog trga.

6. Sva signalizacija, znakovi i 'oprema' Crvenog trga bili su uklonjeni kako bi snimke vojne parade bile što bolje.

7. I za kraj samo dvije riječi Steven Seagal!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene