Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papa u Britaniji

Papin kardinal Britaniju nazvao zemljom trećeg svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posjet pape Benedikta Britaniji zasijenjena je nespretnom izjavom kardinala Waltera Kaspera koji je Veliku Britaniju nazvao 'zemljom trećeg svijeta'.

'Kad sletiš na Heathrow pomisliš kako si došao u neku zemlju trećeg svijeta', kazao je 77-godišnji Nijemac koji se nalazi u najužem krugu papinih pomoćnika.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Heathrow, London (Foto: AFP) Nema informacija o ozlijeđenima Veliki požar nedaleko od londonskog aerodroma Heathrow, čula se i eksplozija

Umjerto da pokušaju ublažiti izjavu, kardinalov tajnik Oliver Lahl nije nimalo pomogao izjavivši ubrzo kako je Kasper zapravo govorio o 'mnogo različitih ljudi' koji žive u Britaniji.
No to nije sve, kardinal je našao vremena da prokomentira kako u Britaniji dolazi novi trend ateizma što se, po njegovu mišljenu, vidi i po tome što radnici British Airwaysa na poslu ne smiju nositi križ.

>> Papa duboko tuguje zbog pedofilskih skandala u Belgiji

 

'Ako nosiš križ, bivaš diskriminiran, ali mi samo želimo javno pokazati svoju vjeru', pojasnio je.

Ishitrene izjave pokušao je primiriti glasnogovornik katoličke crkve u Engleskoj koji je rekao kako kardinalova stajališta ne predstavljaju stajališta Vatikana ili britanskih biskupa.

Vatikan pak poručuje da je kardinal samo htio reći kako je Heathrow 'melting pot' modernog društva sa svim svojim različitostima i problemima te da nije imao negativnih namjera. Papin posjet Britaniji zasjenio je skandal oko zlostavljanja djece u katoličkoj crkvi. Također, kako piše Sun, tisuće karata za Papinu misu na otvorenom ostalo je neprodano.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene