Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žrtva cyberbullyinga

Kardinal: Papi stižu i uvredljivi tweetovi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najveći broj tweetova koji stižu na novi račun Benedikta XVI. na Twitteru je 'pozitivan', ali je dobar broj njih 'negativan i uvredljiv', rekao je direktor za sredstva društvenog priopćavanja Svete Stolice.

Sedamstotinjak tisuća ljudi u svijetu već su se u četvrtak ujutro prijavili kao 'prijatelji' Benedikta XVI., tri dana nakon najave otvorenja njegova računa na Twitteru, @pontifex.

Mons. Claudio Maria Celli otkrio je, odgovarajući na pitanje Radio Vatikana, da je Sveta Stolica 'očekivala' objavljivanje stanovitog broja negativnih tweetova o Crkvi i o samom Papi.

'To nas nije iznenadilo. Ali ima i zanimljivih pitanja u vezi s vjerom', komentirao je talijanski nadbiskup. 'Tweetovima nećemo riješiti probleme u Crkvi', priznao je.

Pročitajte i ovo Papa Franjo vodio misu u povodu Cvjetnice Na tako važan dan Papa Franjo na misi preskočio tradiciju staru 1700 godina: ''Ovo je vrlo neobično'' Vatikan (Foto: AFP) dokument o kraju života Vatikan potvrdio da je protiv eutanazije, ali objašnjava kad treba prestati davati hranu i piće: ''Bog je jedini gospodar''

>>Zlostavljanje putem interneta opasnije od klasičnog bullyinga

Prvi Papin tweet objavljen na engleskom jeziku poslat će sam papa Benedikt XVI. na općoj audijenciji u srijedu 12. prosinca, najavio je Vatikan u ponedjeljak.

Uz engleski, tweetovi će se objavljivati i na španjolskom , talijanskom, portugalskom, francuskom, njemačkom, poljskom  i arapskom. S vremenom će se uvesti i drugi jezici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene