Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Papa ukoren zbog nošenja krzna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna talijanska udruga za zaštitu prava životinja pozvala je danas papu Benedikta XVI. da pokaže poštovanje prema životu životinja i patnjama mnogih od njh tako da prestane nositi krzno.

Zaštitari životinja smatraju da Ratzinger ne bi trebao nositi odjeću od krzna, što papa vrlo često čini pojavljujući se u jednom od svojih omiljenih odjevnih predmeta - kapom obrubljenom krznom od hermelina.

Pročitajte i ovo Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka Krave To nije to Kako pomicanje sata utječe na krave? "Svaka je dala manje mlijeka od uobičajenog"

Udruga poziva papu da se uzdrži od nošenja kape prilikom svog posjeta Sveučilištu u Paviji 22. travnja, gradiću poznatom po proizvodnji krzna te tako uputi nedvosmislenu poruku.
 
- Kao znak poštovanja prema svim živim bićima te životinjama i njihovim brojnim žrtvama, pozivamo Svetog oca da se drži visokih religijskih i etičkih načela i odrekne se odjeće od životinjskog krzna, kako u ovoj, tako i u svim budućim prilikama, apelirao je predsjednik Udruge Roberto Bennati. 


Benedikt XVI, koji će u ponedjeljak proslaviti 80. rođendan, krzno nosi vrlo često, potovo prilikom zimskih ceremonija na otvorenom.

- Možda je papi u krznu doista toplo, no trebao bi znati da postoje umjetni materijali koji će ga grijati jednako dobro, a da zbog toga ne moraju ispaštati životinje i to u pravilu na najgore moguće načine, poručili su iz udruge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene