Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"I to je jezik ljubavi"

Papa u Sikstinskoj kapeli krstio 34 bebe i poručio majkama da ih mogu slobodno tamo i dojiti

Papa Franjo (Foto: AFP)
Papa Franjo (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija +0 Papa Franjo (Foto: AFP) Galerija 1/1 >>
Papa Franjo je u nedjelju u Sikstinskoj kapeli krstio 34 bebe i rekao njihovim majkama da ih mogu slobodno dojiti ako su gladne.

U ceremoniji koja je trajala više od dva sata Papa je krstio 18 djevojčica i 16 dječaka, među kojima su bila dva para blizanaca.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Ako započnu koncert (plačem), ili ako im je neudobno ili pretoplo, ako im je nelagodno ili su gladna... dojite ih, nemojte se plašiti, nahranite ih, jer je i to jezik ljubavi", rekao je u kratkoj improviziranoj propovijedi.

Žene se u nekim zemljama još uvijek napada zbog dojenja u javnosti, no takav se odnos mijenja.

Papa je iznosio slične komentare i u ranijim prigodama. Televizija je prikazala kako je barem jedna majka dojila dijete.

Papinsko krštenje je godišnji događaj ograničen na djecu vatikanskih zaposlenika ili zaposlenike rimske biskupje. Papa je i biskup talijanske prijestolnice. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene