Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv jednostranih odluka

Papa: Dok države masakriraju teroriste, istovremeno pogiba velik broj nevinih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo osudio je u utorak "državni terorizam" koji ubija "nevine istovremeno kad i teroriste", ali nije precizirao o kome točno govori.

Uz terorističku prijetnju, "postoji još jedna prijetnja, to je prijetnja državnim terorizmom", rekao je Papa u avionu. On je ponovio da odbija svaku operaciju bez međunarodnog konsenzusa.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Kada "svaka država, za svoj račun, osjeća pravo da masakrira teroriste, istovremeno pogiba velik broj nevinih zajedno s teroristima", kazao je. "Radi se o anarhiji na visokoj razini koja je vrlo opasna", kaže papa Franjo.

Papa naredio istragu: Crkva ne smije skrivati istinu

Treba se boriti protiv terorizma, ali kada treba zaustaviti nepravednu agresiju, to treba činiti putem međunarodnog konsenzusa, kaže Papa. "Ni jedna zemlja ne može za svoj računm zaustavljati agresora". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene