Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Benedikt XVI.

Papa osudio nezapamćenu okrutnost logora nacističke Njemačke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. osudio je 'užase i nezapamćenu okrutnost' koncentracijskih logora nacističke Njemačke, na dan obilježavanja 65. godišnjice oslobođenja Auschwitza i međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta.

Oslobođenje Auschwitza i 'svjedočanstva preživjelih otkrivaju svijetu užas zločina i nečuvene okrutnosti počinjenih u logorima smrti nacističke Njemačke zbog slijepe rasne i vjerske mržnje', izjavio je Papa na redovnoj općoj audijenciji. Apelirao je da se takve tragedije nikada više ne ponove. Papa je i odao počast svima onima koji su, uz rizik po vlastiti život, štitili progonjene.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za Le Pena se traži pet mjeseci uvjetno

>> VIDEO: Papa pozvao kršćane da se angažiraju na miru

Nekadašnji zatvorenici nacističkog koncentracijskog logora Auschwitz-Birkenau, veterani Crvene armije koji su ih oslobodili prije 65 godina i brojni uglednici, među kojima i izraelski premijer Benjamin Netanyahu, odat će u srijedu počast žrtvama toga logora - simbola holokausta. Sirene Auschwitza komemorativno će se oglasiti u 14 sati i 30 minuta kako bi obilježile početak svečanosti u nekada najvećem koncentracijskom logoru koji su nacisti podigli u okupiranoj Poljskoj. Od 1940. do 1945, približno 1,1 milijun muškaraca, žena i djece, od kojih milijun europskih Židova, izgubilo je ondje živote. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene