Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnjive aktivnosti

Papa odlučio: Vatikanska banka nastavit će s radom unatoč silnim skandalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč silnim skandalima vezanim uz pranje novca i sumnjive transakcije po računima, Vatikanska banka nastavit će sa svojim radom.

Papa Franjo odlučio je da će skandalima obilježena Vatikanska banka, čije zatvaranje prije nije isključivao, nastaviti s radom i prihvatio je preporuke za njezinu budućnost, objavio je u ponedjeljak Vatikan.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Objavio Vatikan Papa Franjo u posljednji tren otkazao sudjelovanje u važnoj procesiji Ilustracija Važna objava Nezakoniti otkazi, mobing, plaće na ruke... Izvješće koje prikazuje što se događa u Hrvatskoj

Banku, formalno poznatu kao Institut za vjerska djela (IOR), zadnjih desetljeća potresa niz skandala, uključujući optužbe za pranje novca.

Može li internet biti kriv za smanjenje broja vjernika?

"IOR će nastaviti razborito služiti i pružati specijalizirane financijske usluge Katoličkoj crkvi u cijelom svijetu", kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je Papa prihvatio prijedlog o budućnosti IOR-a koji su iznijela vatikanska povjerenstva i australski kardinal George Pell, čelnik Tajništva za ekonomiju.

U proteklih godinu dana, pod vodstvom Nijemca Ernsta von Freyberga, IOR je zatvorio stotine računa, uveo stroga pravila protiv pranja novca i pokrenuo nekoliko istraga o sumnjivim aktivnostima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene